dimecres, 7 de maig del 2014

Castelló per la Llengua crida a la participació en la manifestació del 10 de maig per l'escola pública i en valencià

La plataforma Castelló per la Llengua, composada per més de vint associacions, entre partits i organitzacions polítiques, sindicats i entitat cíviques, crida a la societat de les comarques de Castelló a mobilitzar-se massivament aquest dissabte 10 de maig per l'escola pública, de qualitat i en valencià en la manifestació convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic, a les 18:30h a la Plaça Maria Agustina de Castelló de la Plana.

Vivim un context de privatització i desmantellament de l'ensenyament públic que s'ha concretat, els darrers temps, en la voluntat de la Conselleria d'Educació de suprimir desenes d'unitats escolars al sistema públic mentre es mantenen les subvencions a les concertades i les ratios excessives a les aules. Aquesta retallada, que tindrà una forta incidència en les comarques del nord del País Valencià (s'hi redueix l'oferta pública en 34 unitats) afectarà especialment les anomenades "línies en valencià" (de les 34 unitats que es vol suprimir, 32 són en valencià), i en alguns casos contra la voluntat expressada pels Consells Escolars de donar continuïtat a l'aula amb ensenyament en valencià.

És a dir: les mesures privatitzadores comporten, a més, una major castellanització de l'ensenyament. La intencionalitat d'aquesta mesura, que compta amb el paraigua ideològic i jurídic de la LOMCE, la fa ben palesa la mateixa Consellera M. José Català quan parla de "reequilibrar l'oferta" lingüística. Una aposta sense fonamentació pedagògica i que oculta, intencionadament, que els Programes d'Ensenyament en Valencià són els únics que assoleixen els resultats que fixa la legislació (un coneixement equilibrat del valencià i el castellà) i que, a més, són els que donen millors resultats en llengües estrangeres. Una proposta ben hipòcrita, d'altra banda, ja que en cap moment es parla de reequilibrar l'oferta a les comarques on la presència del valencià és més minoritària -o, fins i tot, residual.

Davant de tot això, cridem la comunitat escolar (pares i mares, docents i alumnes) i la societat de les comarques de Castelló a moure's:
  • Contra la supressió d'unitats escolars, per la revisió dels concerts i per la promoció d'una escola pública i de qualitat, fonament d'inclusió i de cohesió social.
  • Per l'escola en valencià, perquè els resultats l'avalen com l'única que garanteix el coneixement del valencià i el castellà al final de l'etapa educativa, i perquè és la que dóna millors resultats en llengües estrangeres. Per tant, és l'única que garanteix la igualtat d'oportunitats dels escolars i els drets lingüístics de la població.
La nostra plataforma continuarà promovent accions de conscienciació i mobilització per l'escola pública, de qualitat i en valencià. Estigueu atents a properes convocatòries.

Dissabte 10 de maig, tothom a la manifestació de la Plataforma per l'Ensenyament Públic!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada