dimecres, 2 de desembre del 2015

El vicealcalde Enric Nomdedéu parlarà sobre les polítiques lingüístiques a l’Ajuntament de Castelló de la Plana en un acte organitzat per Castelló per la Llengua

La conferència tindrà lloc dijous 3 de desembre a les 19h a la Casa dels Caragols (Carrer Major, 78) i està emmarcada en la commemoració dels 83 anys de les ‘Normes de Castelló’ que organitza, per cinqué any consecutiu, aquesta plataforma cívica.

Aquest dijous, les ciutadanes i ciutadans de Castelló de la Plana disposen d’una excel·lent ocasió per a conéixer de primera mà la situació del valencià a l’Ajuntament de la ciutat. En una conferència titulada “Posem en marxa la ‘Carta lingüística’. Balanç  de la situació prèvia i línies d’actuació des de l’Ajuntament”, Enric Nomdedéu (vicealcalde, portaveu del govern municipal i encarregat de l’àrea de normalització lingüística) exposarà l’estat actual del coneixement i l’ús del valencià a la institució i les línies d’actuació que s’emprendran, sobre la base de la ‘Carta lingüística de la ciutat’.

Presentarà l’acte i intervindrà en representació de Castelló per la Llengua Avel·lí Flors, que contextualitzarà i farà un repàs dels continguts de la ‘Carta’, una proposta de la plataforma que van comprometre’s a impulsar el PSPV-PSOE, Compromís i Castelló en Moviment abans de les eleccions (a més de l’Esquerra de Castelló i Canviem entre Tots, que finalment no van obtenir representació) i que han adoptat com a full de ruta en el pacte de govern local.

L’acte s’emmarca en la commemoració dels 83 anys de les ‘Normes de Castelló’, que organitza Castelló per la Llengua i que culminarà el proper 12 de desembre amb una jornada festiva i reivindicativa amb una fira d’entitats, una manifestació amb el lema “Trau la llengua! El valencià, cosa de totes i tots” i un concert a La Pèrgola amb El Diluvi, Talps, Orgull de Classe i Mash Masters.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada