dimarts, 1 de desembre del 2015

Continua en marxa la commemoració dels 83 anys de les 'Normes de Castelló'

Conferència d'Alfons Esteve organitzada per ACPV
Després dels actes organitzats per la Delegació de Castelló de l'IEC i l'STEPV, la setmana passada va ser especialment intensa pel que fa al nombre d'activitats organitzades per les entitats integrants de Castelló per la Llengua, que s'encetaven dimecres 25 de novembre amb la presentació de l'InformeCAT 2015 de la Plataforma per la Llengua, en què van intervindre Manuel Carceller i Francesc Marco com a representants de la Plataforma. L'acte va tindre lloc a la seu de la Generalitat Valenciana a Castelló, la Casa dels Caragols, el mateix escenari en què l'endemà, 26 de novembre, Alfons Esteve presentava la proposta "Per una nova i efectiva llei de política lingüística" d'Acció Cultural del País Valencià, entitat organitzadora de l'acte.

Un dia després, però ara a la Llotja del Cànem, arribava el torn del catedràtic de didàctica de les llengües de la Universitat de Ginebra, el morellà Joaquim Dolz, que va parlar sobre l'ensenyament de les llengües en el nou context multilingüe del País Valencià en un acte organitzat per Compromís. Finalment, dissabte 28 de novembre es va celebrar el debat "Immersió lingüística: privilegi o necessitat?", organitzat per Renaix! Assemblea de joves de Castelló i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), en què van participar Rafel Pérez Sorlí i Avel·lí Flors.

Debat sobre la immersió organitzat per Renaix! i el SEPC
Aquesta setmana, els actes es reprendran dijous 3 de novembre amb una conferència a càrrec d'Enric Nomdedéu sobre la posada en marxa de la 'Carta lingüística' a l'Ajuntament de Castelló de la Plana; i l'endemà, dia 4, amb l'últim acte a càrrec dels col·lectius integrants de la plataforma: la presentació del llibre El valencianisme enfront d'Espanya d'Amadeu Mezquida, organitzada per l'ACV Tirant lo Blanc.

Seguim, així, escalfant motors per a la gran diada festiva i reivindicativa del 12 de desembre, que arrancarà al matí amb una fira d'entitats amb animació infantil, dinar i actuació de Toni de l'Hostal; continuarà de vesprada amb una manifestació sota el lema "Trau la llengua! El valencià, cosa de totes i tots"; i es tancarà a la nit en un concert amb El Diluvi, Talps, Orgull de Classe i Mash Masters.

Us hi esperem!

Manuel Carceller i Francesc Marco a l'acte de la Plataforma per la Llengua
Enric Porcar i Joaquim Dolz a l'acte de Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada