dimarts, 11 de desembre del 2018

«En tenim prou amb governs favorables?». Taula redona sobre la justícia i els límits a la promoció del valencià a la Llotja del Cànem

El pròxim divendres 14 de desembre de 2018 tindrà lloc a les 19h a la Llotja del Cànem (Carrer Cavallers, 1) una taula redona que abordarà els límits judicials a la promoció del valencià. Un tema de notable interés arran de les sentències del TSJCV que, tot al llarg de la darrera legislatura, han anat posant pals a les rodes de diferents iniciatives de la Generalitat Valenciana per a incrementar l'ús del valencià en diferents àmbits, com el sistema educatiu o els usos administratius, i que emmarcarem en la jurisprudència del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem sobre la promoció d'altres llengües oficials no castellanes en altres territoris de l'Estat.

La taula redona prendrà com a punt de partida la pregunta «en tenim prou amb governs favorables a la promoció de la llengua?», i per a respondre-la comptarem amb la presència de dues expertes de reconegut prestigi. D'una banda, Vicenta Tasa, professora de Dret Constitucional a la Universitat de València i coautora, amb Anselm Bodoque, de Poder i llengua. Les llengües de l'ensenyament al País Valencià (València, Fundació Nexe, 2016). De l'altra, Eva Pons, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, autora de nombroses publicacions sobre dret lingüístic i coautora de Els drets lingüístics en el sistema educatiu. Els models de Catalunya i les Illes Balears (Barcelona, Institut d'Estudis Autonòmics, 2013). Moderarà la trobada Avel·lí Flors, membre de Castelló per la Llengua, professor de Sociolingüística a la Universitat de Barcelona i investigador del CUSC-UB.

L'acte comptarà amb l'assistència de diferents representants d'institucions i moviments cívics implicats en la promoció lingüística com Ignasi Garcia, Regidor de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Castelló de la Plana; Robert Roig, Director Territorial de la Conselleria d'Educació a Castelló; Lluís Meseguer, de la Secció de Foment de l'Ús del Valencià de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; o Natxo Badenes, president d'Escola Valenciana.

La taula redona s'inscriu en els actes commemoratius dels 86 anys de les 'Normes de Castelló', organitzats per la plataforma Castelló per la Llengua en col·laboració amb l'Ajuntament de Castelló de la Plana, i que culminaran dissabte 15 de desembre amb una jornada festiva i reivindicativa a la Plaça Major de la ciutat.

Us convidem a participar-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada