dilluns, 17 de desembre del 2018

Comunicat de Castelló per la Llengua sobre els actes commemoratius dels 86 anys de les 'Normes de Castelló'

El dissabte 15 de desembre, es van celebrar a la Plaça Major de Castelló els actes que tots els anys organitza la plataforma Castelló per la Llengua per commemorar l’aniversari de la signatura de les ‘Normes de Castelló’, que van suposar la unificació i la modernització de la normativa de la nostra llengua. Durant el matí va tindre lloc la Fira d’Entitats per la Llengua; després hi va haver un dinar de germanor, un acte institucional davant de la Casa Matutano, on es van signar les Normes, i, fins a la nit, concerts de música en valencià.

Molts centenars de persones van passar per la Plaça Major per a participar en la reivindicació «decidim valencià», com deia el lema d’enguany: per a decidir en llibertat, per a poder triar, per a tindre opcions. Aquest missatge va ser compartit per tot el públic que va poder visitar les paradetes de les 40 associacions cíviques i culturals que van omplir la plaça, amb mostres molt representatives de la cultura popular i del teixit social de Castelló, entre altres.

Els concerts dels quatre grups que van actuar van ser en valencià i d’una gran qualitat i diversitat. I en l’acte que es va fer davant de la Casa Matutano, seu de la signatura de les ‘Normes’, es va llegir un manifest en què es parlava de pervivència, d’esperança, d’alegria... i també de la dificultat perquè les lleis destinades a protegir els drets lingüístics de la població es respecten.
 
Castelló per la Llengua lamenta la campanya d’intoxicació partidista i mediàtica centrada en un dels espectacles de què vam poder gaudir dissabte, un concert que d’altra banda ja s’havia fet a la nostra ciutat en altres ocasions (amb el PP governant a l’Ajuntament), i aprofitem l’avinentesa per a expressar el nostre suport incondicional a la llibertat d’expressió dels i les artistes.

Castelló per la Llengua
Castelló de la Plana, País Valencià, 17 de desembre de 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada