dimarts, 10 de novembre del 2020

Desconfina el valencià! Dissabte 21 de novembre reprenem els actes commemoratius de les ‘Normes de Castelló’

Dissabte 21 de novembre, els barris de Castelló de la Plana prendran el relleu del Grau i de Vila-real en els actes commemoratius dels 88 anys de les ‘Normes de Castelló’, organitzats com cada any des de 2011 per la plataforma unitària Castelló per la Llengua. La pandèmia global no ha d’aturar la defensa i la promoció del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, i és per això que els organitzadors afronten la commemoració convidant les valencianes i valencians a “desconfinar el valencià”.

L’acte del dia 21 de novembre és el tercer de la sèrie d’activitats reivindicatives i festives previstes. “La situació de pandèmia i la necessitat de reduir els aforaments ens ha fet replantejar el format de la commemoració”, ha assegurat la presidenta de la plataforma, Maria Nebot. “Hem apostat per esponjar els actes en el calendari, en lloc de centrar-los tots al desembre, i també per convocar-ne més i descentralitzar-los, per a facilitar l’assistència i evitar aglomeracions”. A més dels dos actes ja realitzats i de l'acte del 21 de novembre, es preveu una última trobada ja al desembre i novament a Castelló de la Plana, sempre que la situació sanitària no ho desaconselle. “Totes les activitats convocades comptaran amb protocols anti-COVID-19 i les màximes mesures per a garantir la seguretat dels assistents”, ha reblat Nebot.

L’acte del 21 de novembre se celebrarà a la Plaça Pintor Sorolla de Castelló i s’iniciarà a les 11h amb una mostra de cultura popular, amb el ball perdut i la Conlloga-Muixeranga de Castelló. A les 11:30h se celebrarà un nou "vermut literari" amb Anna Moner presentant la seua nova novel·la: La mirada de vidre (Bromera). La cloenda de l'acte serà a les 13h amb el concert de Novembre elèctric.

Amb l'objectiu de garantir la seguretat dels assistents, per a assistir a l'acte cal inscriure's prèviament en el formulari que trobareu en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada