divendres, 18 de setembre del 2020

Desconfina el valencià! Tret d’eixida als actes pels 88 anys de les ‘Normes de Castelló’

Dissabte 26 de setembre, el Grau es convertirà en el punt d’inici dels actes de commemoració dels 88 anys de les ‘Normes de Castelló’, organitzats com cada any des de 2011 per la plataforma unitària Castelló per la Llengua. La pandèmia global no ha d’aturar la defensa i la promoció del valencià com a llengua comuna i punt de trobada de la societat valenciana, i és per això que els organitzadors afronten la commemoració convidant les valencianes i valencians a “desconfinar el valencià”.

L’acte del dia 26 serà el primer d’una sèrie d’activitats: “la situació de pandèmia i la necessitat de reduir els aforaments ens ha fet replantejar el format de la commemoració”, ha assegurat la presidenta de la plataforma, Maria Nebot. “Hem apostat per esponjar els actes en el calendari, en lloc de centrar-los tots al desembre, i també per convocar-ne més i descentralitzar-los, per a facilitar l’assistència i evitar aglomeracions”. A aquest acte al Grau se n’hi sumarà un altre a Vila-real i dos més a Castelló de la Plana, sempre que la situació sanitària no ho desaconselle. “Totes les activitats convocades comptaran amb protocols anti-COVID-19 i les màximes mesures per a garantir la seguretat dels assistents”, ha reblat Nebot.

L’acte del Grau s’iniciarà a les 10:30h amb una passejada pel Grau antic guiada per membres de l’Associació Cultural la Barraca. Més endavant, a les 11:30h tindrà lloc en format de “vermut literari” la presentació de l’aclamada novel·la L’esperit del temps, guanyadora del Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any 2019, a càrrec del seu autor, Martí Domínguez. A les 12:45h, una exhibició del ball de dimonis Botafocs precedirà el concert de Tenda amb què es clourà la jornada.

Per a garantir la seguretat dels assistents, per a assistir als actes cal inscriure's prèviament en el formulari que trobareu en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada