dimarts, 23 de setembre del 2014

El Partit Popular de Castelló de la Plana veta la proposta declaració per la defensa i la promoció del valencià

La proposta l’havien presentat els grups municipals de Compromís, EUPV i PSPV a l’Ajuntament de Castelló de la Plana i l’havia promoguda la plataforma Castelló per la Llengua.

El passat dijous 18 de setembre, els grups municipals de Compromís, EUPV i PSPV a l'Ajuntament de Castelló de la Plana vam presentar conjuntament una proposta de Declaració Institucional per la defensa i la promoció del valencià, promoguda per la plataforma Castelló per la Llengua. En la proposta es recollien els mandats de la Constitució espanyola, l'Estatut d'autonomia i la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià en relació a la protecció de la llengua pròpia dels valencians i es demanava al Govern de la Generalitat Valenciana que fóra més escrupolós en el seu compliment, promovent l'ús del valencià en la vida pública, especialment en l'educació i els mitjans de comunicació públics.

Ahir dia 22 de setembre vam saber que el grup municipal del Partit Popular (PP) ha decidit vetar l'aprovació de la Declaració per unanimitat en el proper ple de la ciutat. Lamentem profundament la situació i denunciem l'actitud del PP, que impedeix que l'Ajuntament en ple es posicione a favor de complir la legalitat i mantenir activats els mecanismes que vetllen per la defensa i la promoció del valencià. Un veto que, alhora, diu molt sobre el compromís del PP de Castelló respecte la llengua dels valencians i el seu acatament de les polítiques de discriminació del valencià impulsades des de la Generalitat Valenciana, amb el tancament de línies en valencià i de RTVV com a punta de llança.

Els grups municipals de Compromís, EUPV i PSPV i la plataforma Castelló per la Llengua continuarem la nostra tasca de defensa i promoció del valencià i convidem la societat castellonenca a prendre partit en el debat sobre la gestió de les llengües a la nostra ciutat, per damunt dels vetos de l'actual equip de govern.

Castelló de la Plana, 23 de setembre del 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada