diumenge, 17 de febrer del 2013

Comunicat de la plataforma #sensesenyal_cs als dos anys del tancament de les emissions de TV3

Avui, dos anys després del tancament dels últims repetidors, des de la plataforma ciutadana #sensesenyal volem recordar que més de cinc milions de valencians continuem sense poder sintonitzar TV3 i la resta de canals de la corporació catalana. 

#sensesenyal, que aglutina una dotzena d’entitats i més d’un miler d’adherits, reclama llibertat d’accés a la informació, la cultura i la llengua dels valencians amb el retorn de TV3. Volem recordar que el govern Valencià del PP va obligar finalment ACPV a tancar TV3. 

Amb aquest propòsit, la va afonar econòmicament creant noves lleis que n’impedien l’emissió i permetien multes desorbitades. Denunciem enèrgicament que el govern valencià, mogut per la xenofòbia a tot allò que prové de Catalunya, va actuar sota el paraigua del vot per materialitzar unes decisions i una actitud tan tirànica com bananera. Recordem que la responsabilitat recau avui dia únicament en la figura del president Alberto Fabra. 

En aquest sentit, li demanem que escolte la veu del poble valencià i no la del seu fosc predecessor. Que recorde els clams i les mobilitzacions d’aquests dos últims anys i les declaracions institucionals de totes les universitats públiques valencianes, la Diputació de Castelló i desenes d’Ajuntaments governats pel seu partit. Que recorde les dues grans manifestacions pels carrers de Castelló, la seua ciutat, així com una manifestació històrica de més de 100.000 persones a València l’any 2011. Per tot això, li exigim que exercisca la responsabilitat del seu càrrec. 

Només cal recordar-li les seues paraules com a alcalde en 2011 en les xarxes socials “Parece mentira que en pleno siglo XXI se limite la posibilidad d q las personas podamos elegir el medio de comunicación q deseemos sintonizar. Esto se produce pq Zapatero no concede un múltiplex a la CV, lo vamos a reclamar en el pleno, vale ya de prohibiciones!!!!!!!”. Li exigim més memòria, vergonya i credibilitat com a president. 

La sentència del Tribunal Suprem desautoritza la Generalitat Valenciana per a sancionar ACPV i considera legítima l’emissió de TV3 al nostre territori. Això vol dir que si Alberto Fabra vol complir la legalitat, ha de restablir el senyal sense contraprestacions ni censures i ha de tornar els diners de les multes a Acció Cultural, ja que aquestes no tenen cap validesa jurídica. A més, tant ACPV com la plataforma #sensesenyal haurien de participar en les negociacions per a garantir la transparència i evitar clàusules que mutilen la llibertat d’expressió. Per tant, instem generalitats valenciana i catalana a arribar amb urgència a l’acord de reciprocitat, ateses les demandes exigides per la societat civil. 

Demanem que el president escolte la veu del poble, les seves paraules d’alcalde i el dictamen del Tribunal Suprem. 

Plataforma #sensesenyal 
Castelló de la Plana, 17 de febrer de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada