dissabte, 2 de juny del 2012

Unes 150 persones van assistir a Vila-real a l'Homenatge a Joan Fuster

Es van llegir textos de i sobre l'escriptor de Sueca, es va projectar la seua intervenció a l'Aplec de la Plaça de Bous de Castelló del 1982, i van actuar Miquel Gil i el grup Naia.


El passat 25 d'abril la plataforma Castelló per la Llengua organitzàvem al Teatre del Raval un "Homenatge a Fuster", amb motiu dels 50 anys de la publicació del Nosaltres, els valencians i dels 30 anys de l'Aplec de la Plaça de Bous de Castelló, el 1982, quan s'hi va commemorar el 50 aniversari de la signatura de les Normes de Castelló.

Aquest dijous 31 de maig, en col.laboració amb el Casal d’Acció Cultural a Vila-real, i sota el patrocini de l’Ajuntament d'aquesta localitat, va organitzar una "adaptació vila-realenca" de l'Homenatge a Joan Fuster. L’acte es va celebrar al saló d'actes de la Caixa Rural d'aquesta població, amb l'assistència de més de 150 persones, entre les quals el primer tinent d'alcalde i tres regidors més, en representació de les quatre formacions, PSPV-PSOE, BLOC, Iniciativa i EUPV, que integren el quatripartit que governa la població.

L'acte va començar amb la lectura de textos de i sobre Joan Fuster, a càrrec dels vila-realencs Anna Moner, Rosanna Cantavella, Ferranda Diaz, Susanna Lliberós, Vicent Pitarch, Santiago Vilanova, Antoni Pitarch, Vicent Usó i Manuel Pitarch, acompanyats al violoncel per Anna Pitarch; enmig de les lectures, a més, es va poder escoltar el poema fusterià "Criatura dolcíssima", interpretat per Lluís Llach, mentre a la pantalla es projectaven imatges de l'Aplec de la Plaça de Bous de Castelló del 1982. Un Aplec del qual, en acabar les lectures, es va projectar el parlament "Ara o mai", de Fuster, que, trenta anys després, va rere nous aplaudiments dels assistents.

A continuació va actuar, amb la seua veu tan característica, el cantant Miquel Gil, que va emocionar el públic amb algunes de les seues interpretacions, com ara "La rosa de paper", de Vicent Andrés Estellés i, sobretot, la versió de "Lladres que entreu per Almansa", que ell va popularitzar amb el grup Al Tall. I, per a finalitzar l'acte, el jove grup musical Naia va interpretar una mostra de les seus cançons, molt aplaudides, finalitzant el concert amb versions d'Ovidi Montllor sobre textos d'Estellés.

Des de la plataforma fem una valoració molt positiva d'aquest acte i us convidem a participar de les properes iniciatives en defensa de la llengua en commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló.

__
Ací teniu l'homenatge a Joan Fuster a Vila-real en vídeo: Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada