dijous, 5 de desembre de 2019

Castelló per la Llengua acorda ajornar la commemoració de les ‘Normes de Castelló’ al febrer

  • Emplaça l’equip de govern municipal a una negociació franca i oberta perquè els actes commemoratius se celebren el 15 de febrer a la Plaça Major

 Avui, 5 de desembre de 2019, les entitats que integren Castelló per la Llengua han decidit ajornar la commemoració de les ‘Normes de Castelló’ fins al febrer. L’objectiu de la decisió és que es puga celebrar al lloc que, per dignitat, li pertoca: la Plaça Major de Castelló de la Plana. La decisió arriba després que l’equip de govern haja mostrat una manifesta manca de cintura política per a permetre els actes a la Plaça Major, com s’havia autoritzat en un primer moment, o en un altre dels emplaçaments cèntrics proposats per la plataforma després de la revocació del permís.

Aquesta opció ha estat la que ha generat més consens intern d’entre les alternatives plantejades, que contemplaven, d’una banda, celebrar els actes el 14 de desembre en un dels espais oferts per l’Ajuntament en la seua revocació del permís per a la Plaça Major, i de l’altra, dur la commemoració de les ‘Normes’ “a l’exili” i celebrar els actes en una altra localitat.

D’acord amb la decisió presa, Castelló per la Llengua emplacem l’Ajuntament a una negociació franca i oberta perquè els actes commemoratius se celebren el 15 de febrer a la Plaça Major, i avancem que ja hem sol·licitat el permís d’ocupació de la via pública corresponent.

Castelló per la Llengua entenem que de les paraules de Rafa Simó avui en roda de premsa es pot inferir la voluntat de l’Ajuntament de permetre la celebració de les ‘Normes’ a la Plaça Major en la nova data proposada per la plataforma. No entendríem que, després de la mà estesa i la flexibilitat mostrada, no puguem arribar a una solució satisfactòria per a totes les parts, una vegada superat l’obstacle principal: els actes organitzats per la Regidoria de Mobilitat. 

Castelló de la Plana, País Valencià, 5 de desembre de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada