dissabte, 7 de novembre de 2015

La presentació del llibre 'La catalanofonia: una comunitat del segle XXI a la recerca de la normalitat lingüística' de M. Àngel Pradilla inaugura els actes commemoratius dels 83 anys de les 'Normes de Castelló'

L'acte tindrà lloc el pròxim divendres 13 de novembre, a les 19h a la Llotja del Cànem-Seu de la Ciutat de l'UJI (Carrer Cavallers, 1), i comptarà amb la presència de l'autor i la presentació de Maria Nebot, secretària de la Delegació de Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans, que organitza l'acte.

Miquel Àngel Pradilla Cardona (Rossell, el Baix Maestrat) és professor titular de la Universitat Rovira i Virgili, membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya i director de la Xarxa CRUSCAT d’investigació sociolingüística. En l’àmbit editorial exerceix la direcció científica d’Onada Edicions.

La seua tesi doctoral, Variació i canvi lingüístic en curs en el català de transició nord-occidental/valencià, és el resultat de la confluència de dues de les grans línies de recerca a què es dedica, la sociolingüística variacionista i la fonètica experimental. L'altre gran camp d'atenció de la seua investigació el constitueix la sociologia del llenguatge.

La catalanofonia és una anàlisi sociolingüística de l'estat de la llengua catalana en general i en cada un dels territoris on es parla així com de les polítiques lingüístiques que s'hi han dut a terme; i explica (i vol ser una contribució) a la pugna de la comunitat lingüística catalana per a assolir un estatus normal entre les llengües mitjanes d'Europa.

L'acte s'emmarca en la commemoració dels 83 anys de les 'Normes de Castelló', organitzada per la plataforma Castelló per la Llengua des de l'any 2011, i que enguany es clourà dissabte 12 de desembre amb la ja tradicionals fira d’entitats i manifestació.

+ esdeveniment a Facebook
+ nota a castello.espais.iec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada