dimecres, 6 de maig de 2015

Les candidatures en disposició de liderar el canvi a l’Ajuntament de Castelló de la Plana es comprometen amb el valencià

Candidats i candidates de PSPV-PSOE, l’Esquerra de Castelló, Compromís, Castelló en moviment i Canviem entre tots s’adhereixen a la “Carta lingüística de la ciutat” impulsada per la plataforma Castelló per la Llengua


Avui 6 de maig a les 12h a l’emblemàtica Casa Matutano de la ciutat (el lloc on es van signar les “Normes de Castelló”) els representants de cinc candidatures a les eleccions municipals del 24 de maig a l’Ajuntament de Castelló de la Plana han escenificat la seua adhesió a la “Carta lingüística de la ciutat” (que podeu llegir en aquest enllaç). El document estableix uns compromisos mínims per a fer del valencià llengua de cohesió social a la ciutat en un marc de convivència sostenible amb el castellà i les llengües de les noves migracions.

Rafael Simó (quart a la llista del PSPV-PSOE), Josep-Vicent Vicent (tercer a la llista de l’Esquerra de Castelló –EUPV-EV-ERPV-AS: AC), Enric Nomdedéu (cap de llista de Compromís), Anna Peñalver (segona a la llista de Castelló en moviment) i Jacinto Domínguez (cap de llista de Canviem entre tots) s’han adherit al document en representació de les seues candidatures. PP, UPyD i Ciudadanos, entre altres, no han respost a la crida.

En paraules del portaveu de Castelló per la Llengua, Avel·lí Flors, “l’impuls a la Carta marca una fita en la promoció de l’ús del valencià a la ciutat”, ja que “fixa un conjunt de compromisos ambiciosos però abastables per a la propera legislatura i estableix mecanismes d’avaluació i seguiment conjunts entre la institució i la societat civil”. “La Carta és un primer pas per a convertir la gestió de les llengües en un afer de ciutat, compartit pel màxim d’agents culturals, cívics i polítics”, ha reblat.

A la vesprada (19h, Tinença d’Alcaldia Oest – antiga estació, Plaça Espanya 1) el document es presentarà en públic en un taula rodona amb la participació de:
  • Pep-Lluís Grau (PSPV-PSOE)
  • Josep Vicent Vicent (l’Esquerra de Castelló)
  • Josep Molés (Compromís)
  • Anna Peñalver (Castelló en moviment)
  • José María Benedito (Canviem entre tots)
  • Avel·lí Flors (Castelló per la Llengua)
La “Carta” ja és pública i accessible en aquest enllaç: us convidem a llegir-la i a venir i dir-hi la vostra en l’acte d’aquesta vesprada. No hi falteu!

Castelló de la Plana, 6 de maig del 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada