dilluns, 22 de setembre de 2014

Materials i manifest del Correllengua 2014


Els companys d'Acció Cultural del País Valencià ja han enllestit els materials didàctics i el manifest del Correllengua 2014, que enguany fa memòria dels escriptors Joan Roís de Corella i Joan Vinyoli, i que recorrerà els carrers de Castelló de la Plana el proper divendres 3 d'octubre, a partir de les 19:30h, des de l'IES Sos Baynat fins a l'estàtua del Rei en Jaume.

Hi esteu tots convidats, no hi falteu!

Materials
Podeu descarregar tot el Material del Correllengua 2014 des d'aquest enllaç. Hi trobareu les unitats didàctiques d'infantil, primària i secundària en PDF, el cartell A3 de l'Auca, en PDF i JPG, i els cartells A3 del Correllengua, en PDF i JPG.Manifest infantil

Ha arribat octubre, el mes dels valencians. El dia 9 d’Octubre el rei Jaume I va entrar a València i en va fer la capital d’un regne. Ara recordem eixe dia, el dia del poble valencià. Recordem els nostres orígens i, per tant, qui som.

I el rei Jaume I portà amb ell la llengua, que durant segles ha estat i és la nostra, i que ha donat escriptors importants, des d’Ausiàs March a Vicent Andrés Estellés, des de Roís de Corella a Joan Fuster.

La llengua dels valencians ha patit persecucions i situacions de perill que podien haver-la fet desaparèixer, però ha sobreviscut gràcies a l’estima dels valencians. I només tindrà futur si entre tots en tenim cura i la fem més forta, que vol dir parlar-la sempre, amb familiars i amb amics, en l’escola i en el carrer.

  
Junt amb el mes d’octubre arriba el Correllengua, que és la festa dels valencians que estimem la nostra llengua. El Correllengua recorre escoles i instituts, carrers i places, pobles i ciutats, i per on passa és una festa d’homenatge als nostres escriptors.

Joves i grans volem continuar parlant la llengua de Jaume I, i cuidant-la perquè continue viva i forta. Per això, quan arriba el Correllengua, diem en veu alta:

Visca el Correllengua!
Visca la llengua dels valencians!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada