dimecres, 25 de setembre del 2013

Comunicat de suport a Carles Mateu, condemnat a pena de presó per parlar en valencià

Les persones i entitats integrants de la plataforma 'Castelló per la Llengua' volem expressar la nostra solidaritat i el més rotund suport a Carles Mateu, veí d'Almenara condemnat a 6 mesos de presó per parlar en valencià en un control de la Guàrdia Civil, després que els agents el comminaren, de manera amenaçadora, a parlar-los en castellà. I tot plegat després d'un 'canvi de criteri jurídic increïble' que, segons l'afectat, l'ha portat a canviar de la posició de víctima d'un cas clar de vulneració de drets lingüístics a 'ser el delinqüent'.
Els actes de discriminació lingüística protagonitzats per agents dels cossos de seguretat de l'Estat s'han anat succeint els darrers temps, sense que cap dels nostres governants alce la veu contra aquests atacs flagrants als drets lingüístics dels catalanoparlants del País Valencià. És per tot això que Castelló per la Llengua demanem: 
  • Una revisió del procés judicial a Carles Mateu i la retirada de la condemna. Exigim accions del Govern de la Generalitat i del Síndic de Greuges per a posar fi a la reiterada vulneració dels drets lingüístics dels valencians, i l'aplicació de sancions als agents protagonistes de les agressions.
  • Emplacem el conjunt de la societat valenciana a participar de la concentració de suport a Carles Mateu que tindrà lloc a Almenara aquest divendres 27 de setembre, a les 20:30h a la Plaça 8 de Març; i a signar la petició de retirada de la condemna.
Així mateix, encoratgem els nostres conciutadans a no arronsar-se davant de les discriminacions per la llengua que parlen i a denunciar-ho, sense por, quan en siguen víctimes. Defensem els nostres drets lingüístics, #TotsSomCarlesMateu!

Castelló per la Llengua

Castelló de la Plana, 25 de setembre de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada