dilluns, 24 de setembre de 2012

L'UJI commemora el 80è aniversari de les Normes amb un homenatge a Carles Salvador


Diversos actes recorden un dels màxims representants de les normes ortogràfiques

Amb l'inici del curs acadèmic, la Universitat Jaume I reprèn les activitats de commemoració del 80 Aniversari de les Normes del 32 (popularment conegudes com Normes de Castelló) amb un homenatge a Carles Salvador, signatari i difusor d'aquestes.

Del 25 de setembre al 27 d’octubre, tal i com indiquen des del Servei de Llengües i Terminologia de la pròpia universitat, es podrà visitar a la Biblioteca de l’UJI l’exposició del fons d’Enric Matalí dels cursos de valencià de lo Rat Penat, fundats per Carles Salvador. A més, el 25 de setembre la universitat organitza la projecció de dos documentals a la Llotja del Cànem. Així, de vesprada es tindrà l'oportunitat de veure el documental Una llengua que camina, realitzat per Escola Valenciana i Carles Salvador. La llarga vida de les paraules. Podeu trobar tota la informació ací.

Tots aquestos actes tenen la voluntat de recordar el 80è aniversari de les Normes de Castelló, les normes ortogràfiques que un grapat d'intel·lectuals i escriptors d'arreu el país definiren per adaptar la normativa fabriana a les formes valencianes i així, constituir les Normes, com la màxima representació de la unitat de la llengua. La plataforma Castelló per la llengua organitza aquest 15 de desembre un recull d'actes en commemoració a les Normes, centrades principalment en una gran manifestació que recorrerà els carrers de la ciutat amb l'esperit del “Tots a Castelló” de l'any 1982.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada