dimarts, 18 de setembre del 2012

Castelló per la Llengua dóna suport i participarà de la mobilització en defensa de l'ensenyament públic del 22 de setembre

Les entitats, partits i sindicats que conformem la plataforma Castelló per la Llengua volem mostrar el nostre suport a les manifestacions convocades per la Plataforma per l'Ensenyament Públic a Castelló de la Plana, València i Alacant el proper dissabte 22 de juny.

Des de Castelló per la Llengua compartim plenament els objectius de la mobilització, que es concreten en el lema: "Per l'ensenyament públic: més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat", i ho fem perquè:
  • Volem denunciar el fals plurilingüisme dissenyat pel Consell per marginar el valencià d'un dels pocs àmbits en què, gràcies als esforços de pares i mares, mestres i professors/es, s'havia anat introduint. Un pla que la Conselleria ha imposat a la comunitat educativa, desatenent les propostes i esmenes de sindicats i associacions com Escola Valenciana. La nostra plataforma treballa per una major presència del català en els programes d'ensenyament al País Valencià, i doncs, no podem sinó manifestar-nos en contra d'aquest pla.
  • Volem manifestar la nostra oposició a la precarització de l'escola pública, ja que som conscients que és des de l'escola pública que es pot construir una societat cohesionada, justa i articulada entorn del coneixement de la seua llengua pròpia. Cal tenir present que la desatenció al sector públic i les privatitzacions serveixen també l'objectiu de marginació de la nostra llengua. Només cal pensar en la desprotecció total de la llengua als mitjans de comunicació audiovisuals després de l'ERO a RTVV i la censura de TV3.
Així doncs, les entitats integrants de Castelló per la Llengua participarem activament de la mobilització de Castelló i emplacem els castellonencs i les castellonenques a manifestar-se el dissabte 22 de setembre, a les 18h a la Plaça de les Aules, per l'escola valenciana, pública i de qualitat.

Castelló per la Llengua
18 de setembre del 2012
 
Convocatòria a Facebook, i més informació sobre les mobilitzacions al web d'Escola Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada