dilluns, 14 de novembre del 2022

ACTES COMMEMORATIUS A VILA-REAL, VALÈNCIA i BARCELONA!

En el marc d'activitats de commemoració del 90 aniversari de les Normes de Castelló, diverses localitats i ciutats acullen actes i jornades per celebrar aquesta  fita històrica per avançar cap a la normalització lingüística.

El dijous 17 a les 19.00 hores s'inaugurarà al Gran Casino de Vila-real una exposició fotogràfica que recorda el discurs Ara o mai pronunciat per Joan Fuster l'any 1982 a la Plaça de Bous de Castelló així com les diverses activitats que ha organitzat Castelló per la Llengua entorn de les Normes de 1932. Majoritàriament les fotografies són de l'autoria de Miquel Gómez, però també hi han participat altres fotògrafs i militants de la ciutat com Javier Hurtado, Vicent Jaume Almela i Josep Maria Ripollés. Està emmarcada en el cicle d'activitats de l'any Fuster a Vila-real, organitzat per l'Ajuntament de Vila-real i l'associació Socarrats, compromesa amb la reivindicació de l’ús social, cultural i institucional del valencià. L'exposició es podrà veure fins el 24 de novembre!


Dissabte 19 la Casa València de Barcelona serà escenari d'una jornada de celebració de la llengua i cultura valenciana amb una programació molt completa. Començarà a les 11h amb exhibició de la Muixeranga de Barcelona, seguit de la conferència “El paper de la indústria musical en la promoció lingüística”, al temps que hi haurà contacontes amb "Fes-t’ho com vulguis". Hi haurà paella popular i concert de Trobadorets presentant el disc “Tira-li! 


Simultàniament, a València es farà un xicotet acte homenatge dirigit a un públic familiar amb l'actuació d'Iruixa i Skamargots!



Tota aquesta programació culminarà amb l'acte central del dissabte 17 de desembre a Castelló de la Plana, es pot seguir tota la informació a través de les xarxes socials i aconseguir les entrades  a l'adreça web: https://www.notikumi.com/2022/12/17/concert-en-commemoracio-del-90-aniversari-de-les-normes-de-castello


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada