dilluns, 26 d’octubre del 2020

Castelló per la Llengua, en suport a l'AVL i el canvi de nom de Castelló

La plataforma Castelló per la Llengua vol expressar el seu suport a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i a Castelló, municipi de la Ribera, i lamentem que es qüestione la resolució de l’AVL respecte del nom d’ambdues poblacions.

Pensem que aquest posicionament s'oposa a una tasca fonamental en matèria de normalització lingüística, més concretament a la normalització del nom dels nostres pobles en la seua llengua pròpia. També qüestiona el criteri de les autoritats lingüístiques competents per tractar d'imposar criteris polítics. En ple 2021 i, després d’un llarg conflicte lingüístic al País Valencià, aquest posicionament genera un debat polític estèril i ens retrotrau a èpoques més fosques.

Amb tot això, des de Castelló per la Llengua tenim el convenciment que comporta un enfrontament innecessari entre pobles germans. Considerem que és l’AVL l’única autoritat competent i acceptem les seues resolucions, les mateixes que ens han valgut per recuperar el nom propi i històric de la nostra ciutat: Castelló de la Plana.

Castelló per la Llengua

Castelló de la Plana, País Valencià, 26 d'octubre de 2020

Bandera de Castelló de la Ribera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada