divendres, 15 de novembre de 2019

Per la igualtat lingüística real: presentem els actes commemoratius dels 87 anys de les Normes de Castelló

  • Els actes centrals tindran lloc dissabte, 14 de desembre, a la plaça Major de Castelló

  • La plataforma reclama una Llei d’Igualtat Lingüística amb el lema «Dret al valencià, igualtat real»


Com cada any, la plataforma mobilitzadora Castelló per la Llengua –que aplega una vintena d’entitats, associacions, sindicats i partits polítics– ha organitzat uns actes festius i reivindicatius entorn a la commemoració de la signatura de les Normes de 1932 a la nostra ciutat. Els actes centrals de la commemoració tindran lloc el proper 14 de desembre a la Plaça Major de Castelló.

Enguany, la plataforma eixirà al carrer amb el lema Dret al valencià, igualtat real. La voluntat de Castelló per la Llengua és reclamar al govern valencià que s’implemente una Llei d’Igualtat Lingüística en aquesta legislatura. «Malgrat el valor que té la llei d’ús de 1983, considerem que no s’ha arribat a implementar i que a més cal una llei de la funció pública», ha explicat Toni Vizcarro. El portaveu de Castelló per la Llengua ha afegit que «l’única manera de garantir la igualtat real entre els valencianoparlants i els castellanoparlants és que els treballadors públics estiguen capacitats per atendre en valencià a la ciutadania que així ho desitge». «Només així estaran garantits els nostres drets», ha reblat.

Àngels Máñez i Toni Vizcarro durant la presentació dels actes

Com a novetat d'enguany, els actes s’iniciaran a la Casa Matutano a les 10:30h amb un homenatge a les Normes i una cercavila amb la participació de Botafocs. A la plaça Major i a les 11h tindrà lloc la Fira d’entitats, on les organitzacions que promocionen el valencià podran exhibir els seus materials. Durant el matí es podrà gaudir d’un munt de tallers infantils oferits per l’Associació Josep Climent i l’Escola Infantil La Lluna, entre d’altres. Vizcarro ha volgut destacar l’actuació de TEA&ROCK, «un projecte pedagògic per la inclusió de la infantesa que pateix Transtorns de l’Espectre Autista a través de la música i del valencià», i també l’exhibició de muixerangues amb la Muixeranga de la Plana i la Conlloga- Muixeranga de Castelló, «una mostra de cultura popular que també es destaca pel valor del treball en equip i l’ús del valencià com a llengua vehicular i d’integració social».

Pel que fa a la part més reivindicativa, a les 12h es farà la lectura del manifest. «Castelló per la Llengua estem molt contents d’anunciar-vos que la periodista i presentadora d’À Punt Carolina Ferre serà l’encarregada de la lectura», ha avançat el seu portaveu.

Representants de diferents entitat durant la presentació dels actes

Els actes del matí clouran amb un dinar de germanor que donarà pas als actes més festius de la vesprada. Després del dinar Hit Parit ens oferirà un bureo obert a tothom que vulga tocar, ballar i xalar. La jornada es clourà amb tres concerts: a partir de les 18h podrem gaudir dels ritmes jamaicans de Bandits, l'electrònica feminista de Maluks i la música descarada i festiva de Pepet i Marieta.

Convidem a la ciutadania de Castelló de la Plana a convertir de nou la nostra ciutat en un clam en defensa dels drets i les llibertats de totes les valencianes i els valencians. No hi falteu!

Actuació de la Conlloga durant la commemoració dels 86 anys de les Normes de Castelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada