dimecres, 22 de maig de 2013

Ferran Archilés presenta 'Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana' al tercer 'vermut literari'

El proper dissabte 25 de maig, a les 12h al Centre Municipal de Cultura de Castelló, tindrà lloc el tercer 'vermut literari', una iniciativa de Castelló per la Llengua i la Delegació de Castelló de l'IEC per a promoure trobades amb escriptors i estudiosos de la nostra realitat lingüística, literària i cultural, en un ambient distès i agradable.

Aquest dissabte és el torn de l'historiador castellonenc Ferran Archilés, que hi presentarà el seu darrer llibre, Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana (ed. Afers, 2012). Ens hi formularà alguns dels postulats -que no resisteixen la visió actual de la historiografia- que han constituït el suport teòric del nacionalisme valencià. En efecte, el llibre d’Archilés revisa en profundiatat la visió, segons ell, ”essencialista” de la identitat valenciana en Fuster: es tracta per tant d’un llibre polèmic, de gran categoria intel·lectual i que, sens dubte, convida a la reflexió.

Recordeu que l'organització us convidem al vermut, i que només hi heu de venir amb ganes de xerrar i passar una bona estona parlant de llibres i literatura amb els seus protagonistes: els escriptors. Us hi esperem!

[Per a anar fent boca, us deixem els enllaços a la crítica de Francesc Calafat a El País i la ressenya d'Ester Pinter a El Punt-Avui].


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada